DCT

DCT Konkurrencehold

Regler og information

DCT Konkurrencehold 2024/2025:

Hvilke hold har Dance Company Twenty I sæson 24/25?


10hi (Showdance)

Børn 9-12 år (årgang 2012-2015)


At10tion (Showdance)

Junior 13-17 år (årgang 2011-2007)


Con10tion (Showdance)

Voksen 17-25 år (2008-1999)


TwenTen (Hiphop)

Junior 13-17 år (årgang 2011-2007)


20 (Hiphop)

Voksen 17-25 år (2008-1999)


Vup10 (Acrodance)

Junior 9-17 år (årgang 2015-2007)


Ex10ded (Contemporary)

Voksen 13-25 år (årgang 2011-1999)


2 personer må på hvert hold være ældre eller yngre end alderskravene. Derfor kan du tilmelde dig, selvom du er for "ung"/"gammel" til holdet. 


Datoer for konkurrencer 2025:

 • CPH-OPEN 1. Rangliste: 25. januar 2025, Forum Horsens
 • Kaufmann Cup 1. Rangliste Showdance: 1. februar, Forum Horsens 
 • Kaufmann Cup 1. Rangliste Hiphop: 2. februar, Forum Horsens
 • Hiphop International 2025: 1. mar. 2025
 • Kaufmann Cup 2. Rangliste Showdance: 1 marts, Forum Horsens
 • Kaufmann Cup 2. Rangliste Hiphop: 2 marts, Forum Horsens
 • CPH-OPEN 2. Rangliste: 15. mar. 2025, Forum Horsens
 • Danmark Danser Kvalifikationsrunde (ungdom): 15. marts, Vejle Musik Teater
 • Danmark Danser Kvalifikationsrunde (børn): 16. marts, Vejle Musik Teater 
 • UDO Denmark 2025: 29. mar. 2025, Ceres Arena Århus
 • UDO Scandinavia / Skandinavisk Mesterskab 2025: 26. april 2025, Ceres Arena Åarhus
 • UDO Scandinavia / Skandinavisk Mesterskab 2025: 27. april 2025, Ceres Arena Åarhus
 • Kaufmann Cup 3. Rangliste Showdance: 3. maj, Forum Horsens 
 • Kaufmann Cup 3. Rangliste Hiphop: 4. maj, Forum Horsens
 • CPH-OPEN Finalen: 3. maj 2025, Roskilde Kongres- & Idrætscenter
 • Danmark Danser Finale: 17. maj, Det Kgl. Teater, København 
 • DM i Showdance: 31. Maj, Aalborg Kongres & Kulturcenter
 • Kaufmann Cup Finale: 14. juni


Det er forskelligt hvilke hold der deltager i hvilke konkurrencer.

Nærmere information kommer i kontrakt.


Audition: 

 • Audition d. 25 august 2024


Tilmelding til audition:

Du tilmelder dig/dit barn via mail info@dancecompanytwenty.dk. 


Optagelseskrav:

På alle vores elitehold forventes det, at danserne besidder en kombination af styrke, præcision, smidighed og talent samt en urokkelig dedikation. Vi forventer, at du leverer top præstationer og giver alt, hvad du har, ved hver eneste træning – alt dette med et mål for øje: at opnå et ekstraordinært niveau inden for dansen!


Udover disse generelle krav har hvert hold også specifikke optagelseskrav, der skal opfyldes.


Vup10, 10hi, At10tion, Con10tion og Ex10ded:

 • Dobbeltdrejning i passé med god spot teknik
 • 2 a la second turns
 • Splispring samt kan gå i split på gulv
 • Spagatspring samt kan gå i spagat på gulv (på begge ben)
 • Fordel hvis du også kan andre tricks som fx kip up,  aerial, flik mv. 
 • Du skal løbe min. 2 gang om ugen.
 • Du skal gå i fitness ved siden af træning (børn under 12 år er undtaget).


TwenTen og 20:

 • Du skal ha' berørt stilarter som hiphop, house, waacking, loocking og girly. 
 • Vi ser gerne én på holdet kan udføre tricks, det kan f.eks være kraftspring, salto mm.
 • Du skal løbe min. 2 gang om ugen.
 • Du skal gå i fitness ved siden af træning. 


DCT Konkurrencehold regler:


På vores DCT Konkurrencehold udgør vores retningslinjer fundamentet for vores fællesskab af ambitiøse DCT dansere, der stræber efter det ultimative danseniveau. Disse regler skaber den ideelle ramme for vores danseres udfoldelse på konkurrenceniveau og deres evne til at konkurrere på det højeste niveau, både nationalt og evt. internationalt.


DCT Konkurrencehold elever tilegner sig afgørende færdigheder, der strækker sig langt ud over dansegulvet: respekt, engagement, præcision, en vindermentalitet, samarbejde og en dyb forståelse for teamwork - alt dette vævet ind i kernen af vores DCT fællesskab.


Disse kvaliteter opstår dog ikke af sig selv. Det kræver et samarbejde mellem danseskolen, danseren og forældrene. Før man tilmelder sig audition, er det afgørende, at både danseren og forældrene grundigt gennemgår og accepterer dette som en fælles familieforpligtelse til dette ambitiøse projekt: et DCT konkurrenceuold.

 

Overholdes vores krav til fremmøde, hjemmetræning, deltagelse i ekstra træninger og konkurrencer ikke, kan det medføre eksklusion fra holdet. Det samme gælder, hvis danseren ikke viser sig at være på det forventede niveau (både mentalt og fysisk) efter sæsonens start - eller hvis niveauet falder i løbet af sæsonen. I så fald vil danseren og forældrene blive indkaldt til en samtale for at finde den bedste løsning, hvilket muligvis kan indebære en henvisning til et af vores andre hold.


Kommunikationen foregår primært via en privat Facebook-gruppe. Derfor kræves det, at mindst én forælder pr. danser har en aktiv Facebook-profil, der vil blive brugt til dette formål - det er her, al vigtig planlægning og koordinering finder sted. På vores DCT Konkurrencehold for junior og voksen forventes det også, at danserne er hurtige til at reagere og deltage aktivt uden forældre. 


Skader

Ved længerevarende skader vil der i fællesskab med danseren, forældrene og danselærere blive søgt efter en passende løsning.


Fravær:

På vores hverdags konkurrencehold (de DCT konkurrencehold som ligger i hverdagen) er der en 3 gange fraværs regel. Dvs. du må max melde afbud 3 gange pr. sæson. Over 3 gange vil medføre bortvisning. 


På vores weekend konkurrencehold (de DCT konkurrencehold som træner 1 gang i måneden) er der en 1 gangs fraværsregel. Dvs. du må max melde afbud 1 gang pr. sæson. Over 1 gang vil medføre bortvisning.


På Dance Company Twenty gælder det også, at du ikke kan melde afbud til træning bare fordi, der er festligheder som fødselsdage, klassefester eller lignende. Dog kan større begivenheder som bryllupper eller konfirmationer være undtagelser, men det kræver direkte kommunikation med danselæren og i god tid. Afbud skal aldrig gives gennem en Facebook-gruppe, men direkte til danselæren via mail med en uddybende forklaring.


Her lærer danserne netop, hvad det indebærer at være en del af et hold. Det er sjældent, at fraværet af én danser ikke påvirker resten af holdet negativt! De savner deres holdkammerat og ender med at bruge ekstra tid på at indhente det, de missede sidste gang – hvilket kan forsinke hele holdets udvikling!


Hvis man pludselig bliver meget syg (med høj feber eller opkast) på dagen for træning, er det afgørende at informere danselæren så tidligt som muligt, da den planlagte undervisning måske ikke kan gennemføres uden fuldt fremmøde. Den syge danser skal være med virtuelt. 


Der føres nøje fraværsregistrering til alle træninger, og hvis der er bekymrende fravær, vil danseren blive kaldt til en samtale. 


Desuden accepteres rejser ikke som gyldig undskyldning for fravær fra konkurrencer eller DCT Shows. Hvis en rejse er planlagt inden audition, skal dette angives i ansøgningen. Rejser, der planlægges efter audition, accepteres ikke som gyldige grunde til afbud til arrangementer, og manglende overholdelse kan resultere i eksklusion fra holdet.


Ekstra træning:

I løbet af sæsonen kan der arrangeres ekstra træninger, hvis danselæren anser det for nødvendigt i løbet af sæsonen. Disse tilbudte træninger er uden beregning, men obligatoriske, hvilket indebærer, at det forventes, at man gør alt, hvad man kan, for at deltage. Ved eventuelle andre (meget) vigtige forpligtelser vil danselæren forsøge at koordinere træningen på et tidspunkt, hvor hele holdet kan deltage. Det er essentielt at reagere prompte i Facebook-grupperne, da det har betydelig indflydelse på hele holdet. Danseholdet kan internt ligeledes aftale ekstra træninger, disse træninger står eleverne selv for. Dansesalen er altid til rådighed (såfremt den er ledig) for et DCT Konkurrencehold elev. 


Hjemmetræning:

Efter optagelse modtager vores DCT dansere et skræddersyet træningsprogram. Programmet skal anvendes. Anvendes programmet ikke tages en dialog med danseren. Som DCT Danser er det afgørende at besidde god kondition, smidighed og styrke i kroppen for at kunne opretholde tempoet og niveauet gennem hele dansen (og sæsonen) - og udføre bevægelserne sikkert og teknisk korrekt. Derfor er det en absolut nødvendighed at hjemmetræne!


Derudover forventer vi selvfølgelig, at danserne øver sig på koreografien derhjemme i løbet af ugen. Hvis der opstår udfordringer, er danselæren altid til rådighed for assistance via mail. 


Grundlæggende kræver det en indre motivation hos DCT konkurrenceholds danseren for at arbejde målrettet med deres dans - både fokuseret under træningerne og derhjemme. Det er også forældrenes ansvar at følge op på, om deres barn træner derhjemme, og at minde dem om vigtigheden af det, hvis deres engagement falder.


Kontrakt:

Ved optagelse på et DCT konkurrencehold skriver eleven under på en DCT Konkurrencehold kontrakten. Kontrakten indeholder regler og information omkring det gældende DCT Konkurrencehold. Ligeledes skriver forældre under på en forældrekontrakt. 


Forældrerollen:

Når du tilmelder dit barn, er det væsentligt, at du accepterer, at det er danselærens ansvar at stå for undervisningen, dansetræningen og ledelsen. Det er ikke hensigtsmæssigt, at forældre forsøger at påvirke undervisningens metoder, koreografien, valget af musik eller andre aspekter. Disse ansvarsområder tilkommer udelukkende danselæren, og det er vigtigt, at dette respekteres, da det kan påvirke underviseren negativt, hvis der opstår følelse af modstand eller manglende respekt fra forældre eller dansere.


Det er tilladt for forældre at være til stede i studiet, men det bør ske med en positiv tilgang. Eksempelvis kan det være for at aflevere/hente deres børn eller eventuelt stille praktiske spørgsmål vedrørende ting, de er usikre på. Det er ikke acceptabelt at forsøge at påvirke underviserens beslutninger, fremhæve sit eget barn på bekostning af andre eller nedgøre andre børn. Vi værdsætter kun positiv energi, glade børn, støttende forældre og generelt et positivt læringsmiljø. Alt forældre kommunikation til danselæren er via mail.


Pris:

Priserne er individuelt pr. hold. Prisoner bliver offentliggjort samtidig med kontrakt. 


På samtlige konkurrencehold skal der beregnes udgift til showtøj, kørsel, træningsweekend, indgang til konkurrencer og evt. hoteller. Det er et krav, at man udover konkurrenceholdet går på mindst ét andet hold (dette er medregnet i hverenkelt konkurrencegebyr. Ønsker man at gå på et ekstra ekstra hold udover dette skal der betales).


Fortrydelsesret:

Der eksisterer ikke en 14-dages fortrydelsesperiode på Dance Company Twentys konkurrencehold. Når betalingen er gennemført, indgår man en bindende aftale for hele sæsonen. Denne bestemmelse er gældende for vores DCT konkurrencehold, da danserne bliver udvalgt gennem en krævende audition og dermed optager en plads, som kunne være blevet tilbudt til andre audition deltagere.


Ved tilmelding til et DCT konkurrencehold forpligter man sig til hele sæsonen. Betalingsmulighederne inkluderer en samlet betaling for hele sæsonen eller betaling i to omgange. Skulle det ske, at man ønsker at trække sit barn ud af konkurrenceholdet i løbet af sæsonen, forbliver man ansvarlig for den resterende del af sæsonens betaling, da ens barns plads optager en position, som kunne være blevet tildelt en anden DCT danser. 


Tilmelding og mere information:

Send en mail til info@dancecompanytwenty.dk.Datoer for Vup10:


Vup10 (Josefie/Caroline)

Planlagt: 15. sep. 2024, 10.00 til 13.00, CEST


Vup10 (Katrine)

Planlagt: 27. okt. 2024, 10.00 til 13.00, CET


Vup10 (Caroline)

Planlagt: 3. nov. 2024, 10.00 til 13.00, CET


Vup10 selvtræning

Planlagt: 24. nov. 2024, 10.00 til 13.00, CET


Vup10 (Josefie)

Planlagt: 22. dec. 2024, 10.00 til 13.00, CET


Vup10 (Josefie)

Planlagt: 12. jan. 2025, 10.00 til 13.00, CET


Vup10 (Josefie)

Planlagt: 16. feb. 2025, 10.00 til 13.00, CET


Vup10 (Caroline)

Planlagt: 9. mar. 2025, 10.00 til 13.00, CET


Vup10 selvtræning

Planlagt: 30. mar. 2025, 10.00 til 13.00, CEST


Vup10 (Josefie)

Planlagt: 20. apr. 2025, 10.00 til 13.00, CEST


Vup10 (Caroline)

Planlagt: 11. maj 2025, 10.00 til 13.00, CEST


Datoer for TwenTen:


TwenTen (Cecilie + Caroline)

Planlagt: 22. sep. 2024 12.00 til 15.00, CEST


TwenTen (Cecilie)

Planlagt: 20. okt. 2024 12.00 til 15.00, CEST


TwenTen (Caroline)

Planlagt: 17. nov. 2024 12.00 til 15.00, CET


TwenTen (Cecilie)

Planlagt: 1. dec. 2024 12.00 til 15.00, CET


TwenTen (Cecilie)

Planlagt: 19. jan. 2025 12.00 til 15.00, CET


TwenTen (Caroline)

Planlagt: 23. feb. 2025 12.00 til 15.00, CET


TwenTen (Cecilie)

Planlagt: 23. mar. 2025 12.00 til 15.00, CET


TwenTen (Cecilie)

Planlagt: 21. apr. 2025 12.00 til 15.00, CEST


TwenTen (Caroline)

Planlagt: 8. jun. 2025 12.00 til 15.00, CEST


Datoer for 20:


20 (Cecilie + Caroline)

Planlagt: 22. sep. 2024 15.00 til 18.00, CEST


20 (Cecilie)

Planlagt: 20. okt. 2024 15.00 til 18.00, CEST


20 (Caroline)

Planlagt: 17. nov. 2024 15.00 til 18.00, CET


20 (Cecilie)

Planlagt: 1. dec. 2024 15.00 til 18.00, CET


20 (Cecilie)

Planlagt: 19. jan. 2025 15.00 til 18.00, CET


20  (Caroline)

Planlagt: 23. feb. 2025 15.00 til 18.00, CET


20  (Cecilie)

Planlagt: 23. mar. 2025 15.00 til 18.00, CET


20  (Cecilie)

Planlagt: 21. apr. 2025 15.00 til 18.00, CEST


20  (Caroline)

Planlagt: 8. jun. 2025 15.00 til 18.00, CEST


Datoer for Ex10ded:


Ex10ded 

Planlagt: 15. sep. 2024, 15.00 til 18.00, CEST


Ex10ded 

Planlagt: 3. nov. 2024, 15.00 til 18.00, CET


Ex10ded

Planlagt: 24. nov. 2024, 15.00 til 18.00, CET


Ex10ded

Planlagt: 8. dec. 2024, 15.00 til 18.00, CET


Ex10ded

Planlagt: 5. jan. 2025, 15.00 til 18.00, CET


Ex10ded

Planlagt: 12. jan. 2025, 15.00 til 18.00, CET


Ex10ded

Planlagt: 9. mar. 2025, 15.00 til 18.00, CET


Ex10ded

Planlagt: 20. apr. 2025, 15.00 til 18.00, CEST


Ex10ded

Planlagt: 11. maj 2025, 15.00 til 18.00, CEST


Datoer for Con10tion:


Con10tion

Planlagt: 6. sep. 2024, 17.00 til 20.00, CEST


Con10tion

Planlagt: 4. okt. 2024, 17.00 til 20.00, CEST


Con10tion

Planlagt: 22. nov. 2024, 17.00 til 20.00, CET


Con10tion

Planlagt: 6. dec. 2024, 17.00 til 20.00, CET


Con10tion

Planlagt: 24. jan. 2025, 17.00 til 20.00, CET


Con10tion

Planlagt: 7. mar. 2025, 17.00 til 20.00, CET


Con10tion

Planlagt: 7. apr. 2025, 17.00 til 20.00, CEST


Con10tion

Planlagt: 11. apr. 2025, 21.00 til 12. apr. 2025, 00.00, CEST


Con10tion

Planlagt: 25. apr. 2025, 17.00 til 20.00, CESTSpørgsmål?